torstai 28. huhtikuuta 2016

Siirtolapuutarhamökkiä remontoimassa: mökin nosto ja oikaisu


Meidänkin siirtolapuutarhamökkimme remontti alkoi sillä varsin tyypillisellä toimenpiteellä, nimittäin mökin nostolla ja oikaisulla. Nuo vanhat mökkeröisethän tuppaavat helposti talvien jäljiltä ja ajan myötä painumaan ja notkahtamaan vinoon. Niin on meidänkin mökin laita ja sitä onkin jo aikaisemminkin suoristettu useaan otteeseen. Yleensä kuulemma mökin saa oikaistua päivässä, mutta meidän mökin tapauksessa mökin pehmeä alusta vaati lisätoimenpiteitä, ja lisäksi nämä sateiset ilmat ovat venyttäneet alkujaan päivän mittaiseksi suunniteltua projektia.

Kävin mökillä eilen illalla ja silloin näytti tältä. Ryhtiä on tullut lisää jo selvästi, vaikka homma olikin vielä kesken. Mökki oli noussut arviolta parisenkymmentä senttiä, ja koska rappuset oli noston yhteydessä jo poistettu tuntui ovi olevan aika korkealla. Kynnykselläkin pystyi istuskelemaan varsin mukavasti ja nauttimaan keväisestä ilta-auringosta.

Tuon oikaisun ja oven eteen rakennettavan pation lisäksi mökin ulkoasuun ei tämän kesän aikana ole tarkoitus kajota. Varsinainen remontti tulee mylläämään sisätilat uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti