torstai 9. helmikuuta 2017

Ensimmäiset siementilaukset


Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, niin kevään ensimmäiset siemenet on jo hankittu. Toistaiseksi keskityin yksinomaan kukkiin ja verkkokaupoista tilaukseen lähti yksivuotisten kesäkukkien lisäksi myös perennansiemeniä. Jälkimmäisiä saisikin ruveta kylvämään jo tämän kuun aikana, jos haluaa perennoiden kukkivan jo tänä vuonna.

Edellyttäen tietenkin, että idätys ja taimien kasvatus onnistuu. Voi nimittäin olla, että lähden tässä perennanprojektissani liikkeelle turhan kunnianhimoisesti. Aikaisempien vuosien idätykset kun ovat onnistuneet vähän niin ja näin. Mutta yrittänyttä ei laiteta, virheistä oppii jne. Kovin toiveikkaita täällä silti ollaan, että kesän korvalla perennapenkkiin voisi istuttaa itse kasvatettuja taimia.

Tilauksia tehdessä sain myös ensikokemuksia kahdesta eri siemeniä myyvästä verkkokaupasta. Nämä olivat Siemenkauppa.com ja Exotic Garden (ruotsalaisen Impectan suomalainen pikkusisar). Kummastakin putiikista minulle jäi varsin positiivinen kuva. Tilauksen tekeminen oli helppoa ja siemenet kolahtivat alas omasta postiluukusta muutaman arkipäivän kuluttua. Exotic Gardenin siemenpussien tekstit olivat ruotsiksi, mutta tilauksen mukana seurasivat varsin yksityiskohtaiset suomenkieliset hoito- ja idätysohjeet, joista varsinkin minun kaltaiseni aloittelija on kiitollinen.

Mitäkö sitten tilasin? Isoköynnöskrassia, tuoksuhernettä (Royal Mix), isosamettikukkaa (Vanilla F1) ja pioniunikon siemeniä. Perennakokeiluun pääsevät tarhasalkoruusu (Chater´s Double seos sekä Aubade), kiiltomalva (Purple Satin), tarhaidänunikko (Queen Alexandra) ja jaloakileija (F1 Songbird Bluebird).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti