sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

LavakauluskasvimaaVietimme tänään pääsiäissunnuntaita mökillä, ja samalla kun mies nikkaroi terassille näkösuojaa, minä ja tytöt otimme tehtäväksemme epämääräisen pikkukasvimaamme uudistamisen lavakauluskasvimaaksi.

Kun varsinainen viljely on keskittynyt isompaan kasvimaahamme, on tässä palstan reunan kasvimaassa kasvateltu lähinnä perunaa ja kukkia. Kasvimaan lahonneet reunukset ovat jo tovin kaivanneet uudistusta, joten siksikin päivitys oli paikallaan. Lavakaulusviljely kiinnostaa siinä määrin, että päätin hankkia tilalle kolme lavakaulusta, jotka soveltunevat paremmin mm. porkkanoiden, salaattien ja yrttien viljelemiseen.Koska kasvimaan multa on kuitenkin hyvää, niin päätin jättää lavakaulusten pohjan auki (silläkin uhalla, että joukkoon varmasti eksyy näin enemmän rikkaruohoja kuin jos pohjastakin olisi tehnyt umpinaisen), ja päällystimme ainoastaan kulkuväylät sanomalehdillä ja kuorikatteella. Vanhaa kasvimaata rajanneet laudat jätin paikoilleen, jotta alueesta tulisi selkeärajainen.


Sitten vielä sekaan uutta multaa, ja kun ilmat vähän tästä lämpenevät, niin ensimmäiset vihannekset itämään. Olipa muuten hassua tehdä kevättöitä, kun välillä pyrytti lunta ja ilmakin oli varsin viileä.

Kuvassa alla siis palstamme keittiöpuutarhanurkkaus. Iso kasvimaa, lavakaulukset, kompostit ja tuossa vasemmalla laudoilla päällystettynä lasten hiekkalaatikko. Tuolta vihreän lautakompostin takaa löytyy vielä raparperi ja yksi karviaispensas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti