torstai 30. maaliskuuta 2017

Perennaprojekti maaliskuussa

Aloitin helmikuussa kunnianhimoisen perennankasvatusprojektini ja huhtikuun kohta alkaessa taitaa olla paikallaan katsastaa, että missä nyt mennään.Tarhaidänunikko (Queen Alexandra)

Helmikuun puolivälissä kylvetyt unikonsiemenet itivät nopeasti. Mutta sen jälkeen kasvu on ollut pelkän luonnonvalon voimin melko hidasta ja maaliskuun alussa kylvetty toinen satsi saa varmaan pian kokonsa puolesta kiinni piskuiset isosiskonsa. Unikoita ajattelin kylvää vielä vähän lisää kotioloissa ja loput siemenet sitten kesemmällä suoraan penkkiin.

 


Tarhasalkoruusu  (kerrottu Chater´s Double)

Kerrotun tarhasalkoruusun siemenet pääsivät multaan 20. helmikuuta ja niiden itämisprosentti oli sen verran hyvä, että en ole enempää kylvänytkään.

Salkoruusu (Aubade)

Oma lempparini, yksinkertainen salkoruusu iti Impectan siemenistä harmillisen huonosti (ensimmäisellä kerralla 15 siemenestä iti kolme, toisella sentään seitsemästä siemenestä neljä). En tiedä olisiko varhaisella kylvöajalla (ensimmäinen satsi helmikuun lopussa, toinen hieman ennen maaliskuun puoltaväliä) ollut vaikutusta asiaan. Liotin siemeniä kyllä kummallakin kerralla ohjeen mukaisesti yhden vuorokauden ennen kylvöä.

Salkoruusua olisi tarkoitus laittaa itämään kotona vielä siemenpussi tyhjäksi. Lisäksi ajattelin ostaa siemeniä lisää suorakylvöä varten.
Jaloakileija (F1 Songbird Bluebird)

Sitten viimeisenä jaloakileija, jota olikin vain 10 siementä. Ensimmäiset viisi kylvin helmikuun puolivälissä ja toisen puolen maaliskuun alussa. Tällä hetkellä minulla on kuusi hentoista tainta. Saa nähdä, mitä näiden kanssa tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti