lauantai 12. elokuuta 2017

Mökillä kukkii ja kasvaa


Arjen osittaisesta alkamisesta huolimatta olemme esikoisen kanssa viettäneet tällä viikolla paljon aikaa mökillä mm. poimimassa vadelmia, jotka viimein tuottavat satoa normaalista aikataulusta lähes kuukauden myöhässä. Ja mikäs mökillä on ollessa, kun aurinko hellii ja palsta on värikkäimmillään. Työläppärin lisäksi olen kantanut nyt ahkerasti mukana myös kameraa, joten tässä onkin tarjolla runsas kuvapaketti puutarhan kukka- ja kasviloistoa.

Mökillä kukkivat tällä hetkellä monet perinteiset perennat (mm. harmaakäenkukka, tarha-alpi, harmaamalvikki, syyskaunosilmä ja kirjokuunlilja), jotka ovat koristaneet palstaa jo mummin ajoista lähtien. Tänä vuonna mukaan mahtuu myös terassin ruukkutarha ja viime vuonna kylvetyt sormustinkukat. Tämän kesän uutuuksia ovat Annalan taimitorilta ostettu valkoinen myskimalva sekä keväällä idätyshyllyllä idätetyt kiiltomalvat ja kermanvalkoinen samettikukka. Terassi, kasvimaa ja laatikkoviljelmät ovat tuottaneet sadoksi jo salaattia, retiisiä, pinaattia, perunaa, tomaattia, kesäkurpitsaa, valkosipulia, porkkanaa ja yrttejä

Hei ja myös salkoruusuprojektini edistyy lupaavasti. Alkukesästä huolestuttavan pieniltä näyttäneet taimet ovat kasvaneet isoiksi ja elinvoimaisiksi lehtiruusukkeiksi (viimeinen kuva), ja salkoruusuja harrastava mökkinaapurikin ennusti niillä olevan hyvät mahdollisuudet selvitä talvesta ensi kesään.


2 kommenttia:

 1. Hei
  Luin kaiki postauksesi tästä blogista. Kiitos, oli oikein ihana lueskella ja katsella aurinkoisia kuviasi. Usein talvella ajattelen, että olipa huono kesä, kun aina satoi, mutta kuvia katsellessa muistaa, että olihan niitä aurinkoisia hetkiäkin, nimenomaan hetkiä.
  Piristi kovasti mieltä, kun tuolla ulkona on taas talvi muuttunut vesisateeksi. Toivon teille ja meille kaikille viljelijöille ihanaa kesää tänä vuonna. Me eläkeläiset muutamme mökillemme huhtikuun alussa ja lokakuun lopussa takaisin kaupunkiin. Kovaa hommaa on puutarhan hoito ruuhkavuosina, kun lapset ovat pieniä. Voimia ja innostusta sinulle, lapset kasvaa siinä sivussa.
  terv. Valkeakoskelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula<3 Vaikka kesä olikin kylmä, niin silti sen aikana kerääntyi myös niitä aurinkoisia päiviä ja muistoja. Toivotaan tosiaan, että tänä vuonna saisimme lämpöisen ja aurinkoisen puutarhakesän. Ihanaa kevättä sinulle ja kiitos kommentistasi!

   Poista