keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kolmen sukupolven mökkipiirakka


Vielä ei ole liian myöhäistä kestitä mökillä kesän viimeisiä vieraita. Sunnuntaina grillattiin ja herkuteltiin ihanassa auringonpaisteessa. Jälkiruoaksi leivoin omenapiirakan, jota herkuteltiin vaniljakastikkeen kera.

Tämän samaisen piirakkareseptin mukaan on ennen minua leiponut sekä äitini että mummini. Resepti on täydellinen meidän mökin satoa ajatellen. Alkukesästä raparperipiirakkaa, keskikesällä vadelma- tai punaherukkapiirakkaa ja syyskesällä omenapiirakkaa. Oli täyte mikä tahansa, niin tämä leipomus saa aina kehuja ja se syödään aina viimeistä murusta myöten (jos ei vieraiden niin sitten isäntäväen toimesta).


Raparperi-/marja-/omenapiirakka
Pohja:
1,75 dl jauhoja
1 kananmuna
reilu 1 dl kermaviiliä
75 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Pinta:
25 g margariinia 
0,5 dl jauhoha
0,5 dl sokeria
Vatkaa ensin muna ja sokeri, ei tarvitse vaahdottaa. Lisää vuorotellen sulanut margariini ja kermaviili. Lisää seuraavaksi jauhot ja leivinjauhe. 
Levitä taikina hyvin voideltuun vuokaan. Levitä pohjan päälle täytteet tasaiseksi kerrokseksi, lisää tarvittaessa ripotellen sokeria (koskee punaherukoita).
Nypi pehmeä margariini, jauho ja sokeri ja ripottele täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia.
P.S. Samalla reseptillä saa kuulemma myös herkullista puolukkapiirakkaa.
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptivinkistä, talletan sen ensi kesää odottamaan, kuulostaa täydelliseltä mökkiherkulta!
    Löysin blogiisi kun yritin helpottaa mökki-ikävääni :) Kevään kaipaus jo kova ja eka siementilauskin jo tehty. Hyvää Joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, tämä on kyllä tosi toimiva resepti :-) Sanos muuta, kovasti jo mökki pyörii mielessä. Tiedän kokemuksesta, että viimeistään tammikuussa mökki-innostus taas lähtee lapasesta. Tunnelmallista joulunaikaa sinullekin!

      Poista